اعضا و اجزای اصلی کارگاه ساختمانی و بررسی بخشی از وظايف آنها
بخشهای مختلف کارگاه ساختمانی
در یک پروژه و یا کارگاه ساختمانی، كارمندان ممکن است از چند تیم واحد باشند، به عنوان مثال گروههايی با طیف متنوعی از حرفهها مانند معماری، نقشهبرداری و سایر رشتههای ساختمانی باشند.
به عنوان مثال: کارگاه طراحی ممکن است به طور رسمی ساختاریافته و شامل افراد مختلف باشد، که از طریق مجموعهای از تمرینات ازپیشتعیینشده کار میکنند.
در مجموع ما در اين مقاله به بررسی اعضا و اجزاي اصلی کارگاه ساختمانی خواهيم پرداخت.
مدیر پروژه ساخت و ساز
در ابتدا مدیر پروژه ساخت و ساز، اهداف پروژه را به روشنی مشخص میکند و در این مورد با مشتری به توافق میرسد. سپس مدیر این هدف را به گونه ای به تیم پروژه ابلاغ میکند که چشمانداز هدف را ایجاد کند.
مدیر پروژه ساخت و ساز پیشگام برنامهای برای دستیابی به اهداف پروژه است. با مشارکت تیم پروژه در تهیه این طرح، مدیر پروژه برنامه جامعتری را نسبت به آنچه میتواند به تنهایی تهيه كند، جمعآوري ميكند.
مدیر پروژه از اعضا و اجزاي اصلي کارگاه ساختمانی که روی پروژه کار میکنند، برای تمامي کارهای مختلفي كه انجام میدهند تعهد میگیرد. برای کارهایی که توسط پیمانکاران فرعی انجام میشود نيز، مدیر پروژه به طور واضح دامنه کار و موارد قابل تحویل را مشخص میکند و با هر پیمانکار فرعی قرارداد را توافق میکند.
مدیر پروژه ساخت و ساز همچنین مسئولیت و اختیارات خود را به افراد خاص یا پیمانکاران فرعی برای کارهای مختلف محول میکند. ضمن اينكه آنها در زمينههای محول شده، پاسخگو خواهند بود.
برای پروژههای بزرگ ساختمانی که افراد زیادی را درگیر میکند ، مدیر پروژه ممکن است رهبرانی را برای گروه خاصی از وظایف تعیین کند. مهمترین وظیفه سازماندهی يك مدير پروژه، ایجاد محیطی است که در آن اعضا و اجزای اصلي کارگاه ساختمانی، برای همکاری با یکدیگر به عنوان تیم پروژه انگیزه زیادی دارند.
مدير پروژه باید دانش و تجربه كافي براي جنبههای مختلف پروژه داشته باشد. ضمن اينكه اطمینان حاصل كند که هر عضو تیم با کار خودش درگیر است. هنگامی که فاز اول پروژه مشخص و سپس تکمیل شد، مدير پروژه ساخت و ساز بايد تمام قسمتهای سازماندهی و اجراي پروژه را با توجه به برنامه پيش ببرد. علاوه بر تمامي مواردی كه گفته شد ارزشيابي كارمندان نيز به عهده مدير پروژه است.
كارمندان دفتر فنی
با رسيدگی به وضعيت پيمانكاران جزء و مقدار عمليات اجرا شده، پيشرفت پروژه را بهصورت روزانه و… به دست ميآورند. در موارد مربوط به مشكلات پروژه از طرف كارفرما و عدم تطابق با قراداد و… دفتر فني پيگير اين موارد خواهد بود. علاوه بر موارد گفته شده وظيفه نگهداري نقشههاي پروژه و انتقال آنها به واحد مورد نظر توسط اين بخش انجام میشود.
كنترل كيفيت
در اين بخش افراد به كنترل تمامي قسمتهای پروژه شامل: فعاليتهای تاسيساتي، جوشكاری، تجهيزات اندازهگيری و… ميپردازند. گروه كنترل كيفيت با بررسی و تنظيم پيشنيازهای مربوط به هر قسمت پروژه تاثير بهسزايي در کارگاه ساختمانی دارند.
سرپرست فنی و اجرا
افرادي كه اين مسئوليت به آنها محول میشود، بايد برنامههای اجرايی را از بخشهاي برنامهريزی و طراحی دريافت كنند و هماهنگيهای لازم برای تامين منابع مورد نياز و… را انجام دهند. علاوه بر آن تهيه گزارشات از آنها، رسيدگي و جوابدهي به مسائل فنی مرتبط با حوزه اجرا برعهده اين مسئوليت است.
كارگروه ايمنی و بهداشت
اين گروه وظيفه كنترل هميشگي فعاليتهای ساختمانی از لحاظ مقررات ايمني را دارند. ضمن اينكه در صورت مشاهده تناقضات، موارد را به مدير پروژه گزارش ميدهند. در موارد لازم برای بالابردن ايمني در بخشهای مختلف پروژه مانند: استفاده از كلاه و كفش ايمنی و ساير لوازمات، كارآمدی و درست بودن وسايل قابل استفاده افراد كارگاه، توسط اين كارگروه بررسي ميشود. در حوزه بهداشت وظيفه بازديد از محيط كار اعضا و اجزای اصلي کارگاه ساختمانی و تشكيل كلاسهای آموزشي و… را عهده دار هستند.
پاسخها